Obilježen Majčin dan

U nedjelju 13. svibnja 2018. godine u Domu kulture Sračinec u organizaciji naše Udruge obilježio se Majčin dan uz prigodan program. Već tradicionalno u Domu kulture okupilo se oko 300 žena uz uzvanike, izvođače programa i volontere.

Vrijedni volonteri – zdravstveni djelatnici Udruge prije programa vršili su mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Mnogim žena to je bila prilika da izvrše kontrolu vrijednosti šećera i krvnog tlaka, te ih je ukupno pristupilo toj akciji.

Program su izveli mladi župne zajednice pod vodstvom župnog vikara Leonadra Šardi. Uz muzičke izvedbe bilo je i nekoliko dramskih i recitatorskih točaka. Programom se slavio dan majki, te na prikladan i veoma senzibilan način pokazalo se koje su vrijednosti majčinstva, te da za njih nikada nije dovoljno reći „hvala“, „volim te“, „trebam te“, već da te riječi što češće koristimo kako bi iskazali prema majkama ljubav i zahvalnost. Pljeskom i osmjesima prisutne žene nagradile su male izvođače kao i njihovog voditelja.

Na kraju programa volonteri Udruge zahvalili su prisutnim ženama, gostima i izvođačima na dolasku, te uputili iskrene čestitke svim ženama općine. Zahvale su uputili izvođačima, čelnicima općine i volonterima. Posebnu zahvalnost uputili su volonterkama Udruge koji su uz sve poslove oko organizacije, odvojile vrijeme te ispekle kolače koje su donirale prigodom druženja.

Završni govor održao je načelnik općine Sračinec, Božidar Novoselec, koji je svim ženama čestitao Majčin dan, te zahvalio Udruzi na organiziranom druženju.