Božić

Pred više od dvije tisuće godina, Božji je Sin, Isus Krist došao k nama pružajući nam ruke da ga prihvatimo u naručaj. No, piše u današnjem Evanđelju sveti Ivan: „K svojima je došao, ali ga njegovi nisu primili. Oni pak koji su ga primili, dao im je moć da postanu posinjena Božja djeca.“ Skinuo je Bog s nas ruku pravde i zagrlio nas je jednim zagrljajem i nas, koji smo ga vrijeđali i svoga jedinorođena Sina koji je za nas postao čovjekom. To je čas pomirenja s Bogom za svakog čovjeka. Imamo njegova Sina u našem ljudskom naručju i ne trebamo se više bojati jer on je mir, on je pomirenje, on je spasenje za nas bjegunce pred Božjom pravdom.

Ako bi Božić za nas bio samo jedan dan u godini kad se čuju vesele Božićne pjesme i kad si stiskamo ruku želeći jedan drugome sretan Božić, tada Božić ne bi imao nikakav smisla.

Božić mora biti prihvaćanje u naručaj Krista Gospodina. On je već davno, davno živio kao čovjek na ovom svijetu. On je za nas živio, trpio, umro na križu i uskrsnuo samo zato da nas spasi. Njega, davno rođeno dijete u Betlehemu, mi danas i svaki dan u svom životu moramo prihvaćati u naručje vršeći njegove zapovijedi, živeći po njegovom evanđelju tako da nam je on put i svjetlost života, put u istinu da svakog časa možemo pitati da li bi on bio zadovoljan ovom mojom mišlju, ovom mojom riječju, ovim mojim djelom. Ako ne, onda smo ga i mi odgurnuli od sebe. Ako pak mislimo, govorimo i činimo po njegovoj volji i njegovoj zapovijedi onda ga zbilja držimo u naručju.

Želim vam danas na ovaj veliki i sveti dan, da vas Bog zagrli zajedno sa svojim Sinom, novorođenim djetetom Isusom Kristom. Želim svima Vama, vašima kod kuće, djeci i mladima, starcima i bolesnicima sretan i blagoslovljen Božić!