ČESTITAMO MLADOMISNIKU LEONARDU ŠARDIJU!

TRODNEVNICA UOĆI MLADE MISE

DSC08321U četvrtak, 11. lipnja 2015. godine u župi sv. Marka ev. u Selnici, započela je trodnevna priprava za slavlje mlade mise vlč. Leonarda Šardija, koji je svoj đakonsku praktikum u trajanju od 8 mjeseci proveo u župi Sračinec pod mentorstvom vlč. Siniše Dudašeka. Prvi dan trodnevnice, misno slavlje predvodio je vlč. Siniša Dudašek sa 20 ministranata župe Sračinec, a pjevanje je predvodio župni zbor iz Sračinca. Vlč. Dudašek je posebno u propovijedi istaknuo: „Zvanja su istinu dar Božji za koja trebamo neprestance moliti. Zato i večeras, prihvatimo Isusovu zapovijed da neprestance molimo Gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju, jer bez tih radnika, ovaj svijet bi zarastao u korov grijeha i propao bi.
Čovjeku je zato potreban Božji dodir, potrebna mu je Sveta Pričest, da čovjek čovjeku postane dobar kao što je svima dobar Bog. Dobar kao što je dobar kruh pod kojim nam Isus dolazi u svetoj Pričesti da jedni drugima budemo dodir dobrote, pomaganja i razumijevanja. A toga neće biti ako neće biti posvećenih ruku svećenika koji će nam utjeloviti samoga Boga koji nas u Pričesti želi dotaknuti, promijeniti, ozdraviti, stvoriti na svoju sliku, da jednom mognemo baštiniti i vječan dobra koja je Bog za nas pripravio.
Draga braćo i sestre. Bez Božjeg dodira mi smo osuđeni na lutanje i na propast. Bez svećenika, ostajemo bez toga Božjeg dodira. Zato neprestance molite za papu, biskupe i za sve svećenike, osobito za vašeg župnika i mladomisnika, ali i za nova duhovna zvanja, da uvijek budemo po njima blagoslovljeni Božjim dodirom.“
Nakon mise uslijedilo je druženje u krugu obiteljske kuće mladomisnika Šardija.

SVEĆENIČKO REĐENJE
Svecenicko_redjenje-2015_1Varaždinska biskupija od subote 13. lipnja bogatija je za trojicu novih svećenika. Za prezbitere mjesne Crkve zaređeni su đakoni Ivica Gladoić iz župe Petrijanec, Leonardo Šardi iz župe Selnica, te Nikola Tomašević iz župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici.

U katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu, ispunjenoj mnogobrojnim vjernicima, zaredio ih je mjesni biskup mons. Josip Mrzljak. S biskupom je suslavilo više od 50 svećenika, među kojima su bili i predstavnici zagrebačkog Bogoslovnog sjemeništa na čelu s rektorom mr. Anđelkom Košćakom, a sudjelovali su i đakoni iz drugih mjesnih Crkava – kolege ređenika, te velik broj bogoslova i sjemeništaraca Varaždinske biskupije, uz nazočnost mnoštva vjernika, osobito iz triju spomenutih župa, te članovi obitelji, rodbina i prijatelji ređenika.

MLADA MISA
kaležU nedjelju 14. lipnja 2015. godine u župi Selnica održana je mlada misa vlč. Leonarda Šardija. Na svečanom i veličanstvenom slavlju, uz mnoštvo župljana župe Selnice, prisustvovalo je i mnoštvo vjernika župe Sračinec, koji su pristigli sa dva autobusa i sa mnoštvom osobnih automobila. Mladomisnik je posebno pozdravio i zahvalio župi Sračinec za vrijeme koje je proveo u njoj i svih hodočasnicima koji su došli na slavlje mlade mise.