Čudnovata banka

Zamislite da vam svako jutro kada se probudite, neka banka stavi na račun točno 86 400 kuna. Što biste napravili?

Prvo pravilo glasi: Sve što niste uspjeli potrošiti tijekom dana uzima vam se navečer! Ne smijete varati, niti prebaciti novac na neki drugi račun. Imate ga pravo potrošiti isključivo tijekom tog istog dana, ali ne zaboravite da vam svako jutro kad otvorite oči banka otvara novi račun od novih 86 400 kuna za taj dan i tako svaki dan.

Drugo pravilo je: Banka može prekinuti tu „Igru“ bez ikakvog upozorenja! U bilo kojem trenutku može vas obavijestiti da je sve gotovo i da se račun definitivno zatvara. Nesumnjivo je da ćete svi dobiveni novac trošiti na zabavu i kupovinu poklona onima koje volite. Trudit ćete se da vam svaka kuna donese sreću i zadovoljstvo.

Pa gdje ima takva banka?

Tu čudesnu banku imamo svi mi na našem raspolaganju. To je VRIJEME! Svako jutro kad se probudimo, naša životna banka nam otvara kredit od 86 400 sekundi života. Sve što nismo proživjeli toga dana – izgubljeno je. Jučer je zauvijek prošlo!

I svako sljedeće jutro ta čudesnost se ponavlja. Zato nemojmo zaboraviti nezaobilazno pravilo da banka može zatvoriti naš račun svake minute, bez upozorenja. U bilo kojem trenutku naš život može stati! Što vi radite sa vaših 86 400 sekundi po danu?

Kada se teret uroni u vodu, on gubi na svojoj težini. A kad se križ uroni u ljubav, on doista gubi svoju težinu!