DUHOVNA OBNOVA ŽUPNOG ZBORA NA VETERNICI

veternica_2015_1_1Nedjelju 12.07.2015. članovi Župskog zbora sa obiteljima proveli su u cjelodnevnoj duhovnoj obnovi na Veternici pod stručnim vodstvom vlč. Damjana Korena. Susret je bio podjeljen u 3 dijela. Prvi dio, nakon filma o povijesti Duhovnog centra na Veternici, odnosio se na grijeh, važnost priznanja vlastitog grijeha te prihvaćanje posljedica grijeha. Mi vjernici uživamo milost sakramenta sv.Ispovijedi kojoj možemo pristupiti za oprost grijeha. Uslijedila je osobna meditacija na temu teksta iz Evanđelja o izgubljenom sinu.

U drugom dijelu vlč. Damjan govorio je o značaju molitava “Anđeo Gospodnji”i “Krunici” kao “Časoslovu za narod”- svakodnevnom izvoru snage.

Treći dio odnosio se na važnost tjednih, mjesečnih i godišnjih duhovnih događanja za svakog vjernika, a to su: tjedno – barem jedna sv. Misa radnim danom i klanjanje pred Presvetim, mjesečno – pobožnost prvih petaka; godišnje – duhovne obnove, postovi.

Najmlađe su animirali vjeroučitelj KristijanHerceg i župski animator Tomislav Herceg te su kroz društvene igre i ležernu atmosferu između ostalog naučili i o otajstvima Sedam žalosti BDM, kojima je posvećena crkva u Veternici.

Susret je završio sa zajedničkom sv.Misom u 16.30 sati, te smo se s pozitivnim emocijama krenuli put kućama u Sračinec.