HODOČASNIČKI IZLET PJEVAČA I SURADNIKA

DSC08823U srijedu, 22. 06. 2016. godine, pjevači župnih zborova iz Sračinca, Hrašćice i Svibovca Podravskog, zajedno sa župnim suradnicima i sa župnikom i župnim vikarom, bili su na svojem godišnjem hodočašću kojim ih časti župa za njihovu nesebičnu službu za cijelu župnu zajednicu.

Prijepodnevni dan je bio posvećen hodočašću i upoznavanje sa životom poznatog sveca, sv. Roka. Put nas je odveo u Viroviticu, koju smo upoznali kroz kratku šetnju, pa zatim u predivnu baroknu crkvu, gdje nas je dočekao župnik koji ja ukratko sve upoznao sa povijesti župe, crkve i samostana. Tu smo slavili i svetu Euharistiju, a poslije mise razgledali smo bogati franjevački muzej sakralnih predmeta.

Nakon Virovitice, zastali smo u Pitomači na rijeci Dravi gdje smo imali ručak te razgledali raritet toga kraja; skelu i stari viseći most. Nakon ručka posjetili smo župnu crkvu sv. Vida gdje nas je dočekao župnik Ivica Puškadija koji nas je upoznao sa poviješću mjesta, župe i župne crkve.

Nakon Pitomače, put nas je vodio u Marijansko svetište cijele Podravine u Molve u podravsku katedralu, gdje nas je dočekao župnik koji nas je upoznao sa poviješću ovoga svetišta. Nakon predivne župne crkve, svi smo otišli u kapelu na groblju gdje se nalazi čudotvorni kip Majke Božje Molvarske gdje smo se zadržali u kraćoj pobožnosti.

Nakon Molvi, nastavili smo put Podravinom preko Hlebina, Peteranca i Koprivnice koji nas je ponovno doveo do naših domova.

DSC08821DSC08828DSC08830DSC08831