HUMANITARNI KONCERT ŽUPNIH ZBOROVA I ORGULJAŠA

dsc09095U subotu, 26. 11. 2016. godine, u župnoj crkvi sv. Mihaela ark. u Sračincu, a povodom proslave sv. Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja i pjevača i povodom obnove orgulja u župnoj crkvi u Sračincu, organiziran je humanitarni koncert na kojemu su sudjelovali; dječji zbor „Sveti Mihael“ iz Sračinca, mješoviti crkveni zbor iz Hrašćice, mješoviti župni zbor iz Sračinca, zajedno sa orguljašima koji pohađaju glazbene škole, a to su; Andrej Križanec iz Svibovca Podravskog i Tomislav Krobot iz Sračinca.

U župi Sračinec njeguje se pučko ali i zborsko pjevanje, a zborovi župe sudjeluju na gotovo svim Festivalima Varaždinske biskupije. U župi aktivno svira čak sedam orguljaša.

U subotu je nastupilo 80 župnih pjevača svih uzrasta koji su svojom pjesmo dali ne samo slavu Bogu, već su pozvali i potaknuli vjernike župe Sračinec da humanitarno djeluju za siromašnu djecu Afričkih država za koje skrbi organizacija „Marijini obroci“.

Na početku koncerta, organizaciju „Marijini obroci“ i njezino djelovanje predstavio je Krešimir Čurlin iz Zagreba. Vjernici župe Sračinec su na ovome koncertu sakupili za „Marijine obroke“  8.774,85 kn i 20 eura koji su odmah predani gospodinu Čurlinu. Nakon predstavljanja „Marijinih obroka“, nastupio je dječji zbor pod vodstvom vlč Leonarda Šardija sa pjesmama: „On dolazi da spasi nas“, „Hvala, milosrdni Isuse“ i „Imaj srce“. Raskoš župnih orgulja predstavili su orguljaši Andrej Križanec i Tomislav Krobot sa nekoliko skladbi za orgulje.

Zbor iz filijale Hrašćice koji vodi Darko Auker, a svira Marko Majcen nastupio je pjesmama       „Ime ti je Sveti“, „Djeluj kroz mene“ i „Ohrabri se“. Nakon njih nastupio je mješoviti zbor župne crkve sa pjesmama:“Ostani sa mnom“, „Vjerujem u te“ i pjesmom „Kako si velik“. Zborom je dirigirao vlč. Leonaro Šardi, župni vikar.

Koncert je završio zajedničkim nastupom svih pjevača koji su izveli pjesmu „Tiha noć se evo spušta“. Koncert je bio na radost svih prisutnih vjernika koji su sve izvođače nagradili veliki i dugotrajnim pljeskom.

dsc09068dsc09071dsc09076dsc09078dsc09085