KARIZMATSKO MOLITVENA VEČER U CRKVI

U utorak, 25. veljače 2014. u 17 sati počinje molitvno-biblijska večer karizmatskog tipa, koju organizira zajednica “Dobro Pastir”. U 17 sati je sveta misa, a nakon mise predavanje, molitva i pjesma. Za vrijeme susreta, u župnoj dvorani je organizirano čuvanje male djece, kako bi roditelji mogli bezbrižno sudjelovati na susretu. Susret je usmjeren duhovnoj pripravi za predstojeću korizmu. svi ste pozvani i srdačno vas očekujemo.

Kao poticaj neka vam posluži tekst iz teme Susreta.

Lk 15.17 : Tada dođe k sebi i reče: Koliko najamnika u mog oca obiluje kruhom, a ja ovdje umirem od gladi.

Poput mlađeg sina i mi često uzimamo svoj život koji smo dobili od Boga i trošimo ga razvratno na užitke koje nam nudi ovaj svijet. Tragamo za slobodom, želimo biti neovisni, ne želimo nikome polagati račune. No, koliko dugo? Koliko trebamo biti izgubljeni i lutati, koliko duboko „zaglibiti“. Koliko vremena nam je potrebno da dođemo „k sebi“ i da shvatimo da imamo Oca koji nas čeka raširenih ruku, koji nam trči u susret, koji ima za nas svaki savršeni dar.  I on nam priprema gozbu. U prispodobi o Izgubljenom sinu vidimo kako otac trči pred sina daje mu novu, čistu odjeću, nove sandale, prsten. Na kraju priprema gozbu i mlađi sin ulazi.

   A što je sa starijim sinom?

On nije napustio oca. Ostaje s njim, služi mu,poslušan je, čini sve ispravne stvari. Sve je u redu sa njim, ali sada dolazi ovaj mladić i stariji brat otkriva svoje pravo lice. Mnoge prikrivene stvari koje se prije nisu vidjele sada dolaze na površinu; srdžba, zavist, gorčina, neposlušnost, neprihvaćanje. U svojoj samopravednosti ne želi se družiti sa tim razvratnikom. Nema ljubavi za brata, nema želje za opraštanjem. Kritizira ga, osuđuje….

    Otac i po njega izlazi ali on odbija, ne želi ući. Njegova sudbina ostaje nerješena. A što je sa nama? Hoćemo li se poput mlađeg sina poniziti, pokajati i zatražiti oprost te ući na gozbu ili ćemo „opravdani“ svojim dobrim djelima u gorčini i mržnji poput starijeg sina ostati pred vratima?

    Sir 15.17 Pred čovjekom je život i smrt: što on više voli, to će mu se dati.