MAJČIN DAN 2022.

Udruga „Kap dobrote“ 1. svibnja organizirala je proslavu „Majčinog dana“ u Domu kulture. Program je započeo mjerenjem tlaka i kontrole šećera u krvi kojeg su provodile članice Udruge i volonterke iz naše općine. Nakon korona izolacije okupio se veliki boj žena željni razgovora i druženja. Slijedio je prigodni kulturni program.

Radosni što barem jedan dan u godini možemo zahvaliti svojim majkama na svemu što nam pružaju, željeli smo pjesmama, riječima i vedrim stihovima izmamiti osmijeh na njihovim licima. Dječji zbor „Mihael“ kojeg vodi vjeroučiteljica Vlatka uz klavirsku pratnju Tomislava Krobota otpjevali su pjesmu „Najljepša majka na svijetu“, solistica Hana Bukal izvela je pjesmu „Bogu fala da si tu“ a Marta Jelić otpjevala pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“, ovu pjesmu posvetili su djeci koja pate a sanjaju mir i slobodu.

Najmilije biće koje nas prati kroz cijeli život, koje danju i noću nad nama bdije je mama. O tom dragom biću govorila je Jana Plantak u pjesmi „Moja mama“, dok je Tea Leskovar odrecitirala pjesmu „Mojoj mami“.

Cijeli program vodila je Leona Banjac. Program je ganuo mnoge mame, bilo je i suza.

Predsjednica Udruge svima od srca zahvaljuje.

Ovu proslavu uzveličali su svojim prisustvom župnik Siniša Dudašek, načelnik gospodin Božidar Novoselec, predsjednik općinskog vijeća gospodin Lukačić i Ukrajinke Irena i Vikotorija s djecom. Viktorija je zahvalila svima koji su im pomogli, malo razumije hrvatski jezik ali dobro razumije jezik ljubavi. Na kraju programa obratila se predsjednica udruge gđa Darinka Kovačić i gospodin načelnik čestitajući svim majkama „Sretan i blagoslovljen majčin dan“.