Mali zbor kod Uršulinki

malizborkodUrsulinkiBUDITE POVEZANI VEZOM LJUBAVI – geslo je susreta djece i roditelja u uršulinskom samostanu u Varaždinu, 5.10.2013.  Na poziv sestre Damjane Barbarić i naš je Dječji zbor „Mihael“   sudjelovao na ovom prelijepom susretu.

Susret je počeo svečanom sv. Misom koju je zajedničkom molitvom i pjesmom slavilo oko 140 djece te četrdesetak roditelja iz župa Travno, Dugave, Utrina, Biškupec i Sračinec.

Nakon kraće pauze i igre svaki se zbor predstavio jednom pjesmom. Bila je to prilika da jedni druge slušamo, gledamo, jedni od drugih nešto i naučimo. I doista je tako bilo. Svi smo veoma pozorno jedni druge slušali, a onda i nagradili gromoglasnim pljeskom. Radovali smo se i divili jedni drugima.

Posebno živo bilo je u radionicama jer smo imali prilike crtati, pjevati, pisati poruke pa čak i glumiti, već prema talentima koje nam je dobri Bog darovao, a onda sve to pokazati u plenumu na kraju susreta.

Bili smo u samostanu čak 7 sati, ali nije nam uopće bilo dosadno i nije to moguće zabilježiti u nekoliko redaka. Zato, pitajte one koji su sudjelovali – naše male pjevače i troje roditelja.

BUDITE POVEZANI VEZOM LJUBAVI – poruka je svete Anđele, utemeljiteljice sestara uršulinki koja je živjela u 16. stoljeća, ali ova je poruka i danas aktualna.

(Vlatka Ivek)