MISA ZA DOMOVINU I HRVATSKE BRANITELJE

20140625-IMG_3303Povodom dana Državnosti u srijedu 25. lipnja 2014. u župnoj crkvi Sv. Mihaela ark. služena je sveta misa za Domovinu i osam poginulih branitelja iz Župe Sračinec.

Nekoliko stotina branitelja iz Župe Sračinec sudjelovalo je u Domovinskom ratu na bojištima diljem Lijepe naše, od Vukovara, Vinkovaca, Lipika, Pakraca, Karlovca, do Velebita i drugih mjesta.

Mnogi branitelji su nakon ranjavanja ostali doživotni invalidi, a osam vitezova iz Župe Sračinec dalo je svoje mlade živote za obranu Domovine.

Poginuli junaci iz župe Sračinec su: Josip Crnčec, Ivica Matanović,Vlado Bukal, Miro Košćak, Milan Plantak, Darko Tomić, Mirko Stričak i Miljenko Plantak.

Misu je služio župni vikar župe Sračinec vlč. Igor Radašić, koji je u propovjedi spominjao junaštvo branitelja. Oni su s vjerom u Boga i krunicom oko vrata naoružani ljubavlju prema svojoj Domovini krenuli u njezinu obranu.

Misi su uz ostale župljane prisustvovali branitelji iz UDVDR-a Kluba Sračinec u odorama te čelnici Općine Sračinec – načelnik Božidar Novoselec i njegov zamjenik Kruno Lukačić.

Nakon završetka svete mise uslijedilo je prigodno druženje branitelja, predstavnika Općine Sračinec te roditelja poginulih branitelja u župnoj dvorani.