MISA ZA DOMOVINU I POGINULE BRANITELJE

11390047_718882171574790_9023934950034188193_nNa dan Državnosti, u župnoj crkvi Sv. Mihaela ark. u Sračincu služena je sveta Misa za Domovinu i osam poginulih branitelja iz župe Sračinec koji su dali svoje živote za našu Domovinu. Poginuli branitelji iz župe Sračinec su: Josip Crnčec, Ivica Matanović, Miro Košćak, Vlado Bukal, Milan Plantak, Darko Tomić, Mirko Stričak i Miljenko Plantak.
Misu je služio župnik vlč. Siniša Dudašek, koji je u svojoj propovijedi govorio o hrabrosti branitelja koji su u tijeku Domovinskog rata stali na branik Domovine. Vlč. Siniša Dudašek je u propovjedi govorio o povijesnim istinama hrvatskog naroda koje mnogi žele prikriti ili ih izvrnuti. Navodi da narod bez svoje učiteljice povijesti nema ni svoje svijetle budućnost. Na svetoj misi uz ostale mještane bili su nazočni srakarski branitelji u terenskim i svečanim odorama. Nakon služenja svete mise uslijedilo je prigodno druženje branitelja i roditelja poginulih branitelja sa vlč. Sinišom Dudašekom koji ih je ugostio u župnoj dvorani.
Udruga branitelja UDVDR Sračinec slovi za jednu od aktivnijih udruga u Sračincu koja ima najviše registriranih članova te je jedna od udruga u sklopu Ogranka Varaždin koja se ističe po svom radu i aktivnostima.

Dopredsjednik UDVDR Sračinec:
Damir Laljek