Molite Gospodara žetve….

Isus je izabrao apostole najprije da budu s njim, da ga slušaju, da gledaju što čini. Želio ih je uputiti u naviještanje radosne vijesti. To je njegov način: najprije čovjeka povezuje sa sobom, uči ga svojoj mudrosti, privikava ga na suradnju s milošću i kad čovjek stekne dovoljno iskustva prenosi ga na druge.

„Isus dozva dvanaestoricu i dade im vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć.“ I meni je Isus dao moć da pobijedim zlog duha: laž, mržnju ubijanje. Istinoljubivost i pravednost u svim prilikama, snaga opraštanja i pozitivni stav prema drugima dokaz su da imam moć nad zlim. Liječiti bolest i nemoć znači puninu života koju je Isus donio predavat drugima.

A ovo su imena dvanaestorice apostola: Šimun, i Andrija, i Jakov, i Ivan, Filip i Bartolomej; Toma i Matej; Jakov Alfejev i Tadej; Šimun Kananaj i Juda Iškariotski, koji ga izda…

Tu dvanaestoricu posla Isus uputivši ih: “K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite! Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! Sam Isus je propovijedao domu Izraelovu. Učenike upućuje da najprije propovijedaju svojim sunarodnjacima. I nama Isus kaže da naviještamo radosnu vijest najbližima, s kojima živim, radim, družim se.

Putom propovijedajte: ‘Približilo se kraljevstvo nebesko!’ Put simbolizira život, sve trenutke, sve osobe s kojima se susrećemo, sve prilike i neprilike u kojima se nađemo. Ako sam sjedinjen s Kristom, ako u sebi nosim kraljevstvo nebesko, ja ga približavam drugima. Jesam li toga svjestan?

Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Snaga Božje riječi je u liječenju. Ne mora ono bit samo tjelesno. Ni Isus nije izliječio sve bolesnike. Ali ako naučim ljude da s pouzdanjem mole za ozdravljenje onda će ih Gospodin ili izliječiti ili će ih uzeti kao bliske suradnike u svojoj patnji za spasenje svijeta. Mrtve uskrsavam kada ljude koji su zatvoreni u svoju sebičnost i mrtvi za druge, otvorim i uputim da služe drugima. Gubave čistim kada ljudima pomognem da se oslobode robovanja strastima koje ih kao guba razaraju i dovodim ih do nutarnjeg zdravlja i jakosti. Zloduhe izganjam kada ljude podižem iz sotonskog mentaliteta laži, nepravde, neprijateljstva, negativističkog stava bilo prema kome ili čemu. To je moje poslanje isusova učenika današnjice.

Molitva za sveta duhovna zvanja

Gospodine Isuse Kriste: Ti si rekao “Žetva je velika a radnika malo’.
Molite dakle Gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju.
Mi se odazivamo tvome pozivu i molimo te: daj našoj Crkvi dovoljan broj svetih svećenika, redovnika i redovnica.
Probudi Gospodine u našim obiteljima nesebičnu ljubav za životom, da naši roditelji s radošću primaju djecu, koja će biti spremna staviti se u službu Crkvi i narodu.
Pomozi našim mladima da shvate veličinu tvoje ljubavi te hrabro prihvate svećeničko ili redovničko zvanje koje im ti nudiš.
Marijo, Majko Crkve, u velikoj potrebi duhovnih zvanja, zagovaraj nas kod svog sina Isusa Krista, našeg velikog svećenika. Amen