MOLITVA NA PRSTE

molitva na prsteKada nemate krunicu, možete moliti na prste, “Molitva na prste” je molitva kakvu je prakticirao papa Franjo, još kao kardinal Jorge Mario Bergoglio.

1. PALAC: Kada sklopimo ruke tada su palčevi najbliži našem srcu – to nas treba podsjetiti da molimo za ljude koji su nam najbliži, najdraži. Njih se najlakše sjetiti. Moliti za one koje volimo, «slatka je zadaća».

2. KAŽIPRST: Slijedeći prst je kažiprst: Moli za one koji poučavaju, odgajaju i liječe. Njima je potrebna podrška i mudrost u vođenju drugih pravim putem. Sačuvaj ih u svojim molitvama.

3. VELIKI PRST: Treći prst je najveći. Podsjeća nas na naše vođe, naše vladajuće, one koji imaju ovlasti, ali isto tako i za svećenike te vodstvo crkve. Njima je potrebno Božje vodstvo.

4. PRSTENJAK: Slijedeći prst je prstenjak. Svaki glazbenik koji svira klavir nam može reći da je četvrti prst najslabiji. Iznenađujuće je, ali ovaj prst se pokazao najosjetljivijim. On nas podsjeća da molimo za nemoćne, bolesne i opterećene problemima. Potrebna im je tvoja molitva.

5. MALI PRST: I na koncu, preostao nam je mali prst, najmanji od sviju. Mali prst, morao bi te podsjetiti da moliš za sebe. Kad završiš s molitvom za prve četiri grupe, sagledat ćeš pravilnije svoje potrebe i bit ćeš pripravan učinkovitije moliti za sebe. Amen.