MOLITVA ZA MISONARE I MISONARKE

Ove misijske nedjelje razmišljamo i molimo za naše misionare koji žive i djeluju na različitim kontinentima žrtvujući se za svoje bližnje, da se u njima nikada ne bi ugasio plamen vjere, nade i ljubavi.

Bože, Oče naš, zahvaljujemo Ti za Crkvu Tvoga Sina u Africi. Po svom Duhu Ti si je učinio mladom, dinamičnom, bogatom duhovnim zvanjima. U njoj djeluje preko tisuću revnih misionara i misionarki koji pomažu ljudima i pozivaju ih na nadu. Čuj Oče naše molitve, po zagovoru Majke Marije!

Veliki i dobri Bože, zahvaljujemo Ti se za 2000 godina kršćanstva na našim europskim prostorima. Upućujemo Ti našu zahvalu po Majci Tvoga Sina i Majci Crkve, Kraljici Europe, čiji zvjezdani znak krasi europsku zastavu. Zahvaljujemo Ti Oče za sve što su naši misionari i misionarke učinili za evangelizaciju ne samo Afrike, nego i cijelog svijeta. Bože, Oče naš upućujemo Ti našu iskrenu molitvu, našu zahvalnost za kontinent na kojem živi najveći broj kršćana cijeloga svijeta. Od prve evangelizacije Južne Amerike, preko više od 500 godina, događale su se predivne i lijepe stvari, ali i mnoge nepravde.

Molimo i za Sjevernu Ameriku, visoko razvijen i bogat kontinent našeg planeta. Marijo, Crkva Tvoga Sina na ovom kontinentu živi i djeluje kao manjina usred brojnih i raznolikih vjerskih zajednica nastalih iz protestantizma, među vjernicima anglikanske Crkve i usred bezbrojnih sekti. Opasnost za život vjere dolazi od sekulariziranih društava. Utjecaj bogatstva, moralni relativizam, gubitak smisla za život, negativne posljedice globalizacije dodiruju milijune ljudi.

Molimo za Australiju, najmanji kontinent Zemlje te u našu molitvu uključimo cijelu Oceaniju. Marijo, Majko Crkve i zvijezdo evangelizacije, moli s nama za različite narode ovog kontinenta. Ti ih dobro poznaješ. Svi su oni bijelci naseljeni u Australiji i Novom Zelandu kao i tamnosmeđa ljudstva iz domorodačkih plemena.

Azija je najveći kontinent na Zemlji. Na njemu živi 2/3 stanovništva svijeta, trenutno više od četiri milijarde, većinom žute rase. Na azijskom kontinentu nastale su tri monoteističke religije: židovska, kršćanska i islamska. Marijo, Majko Crkve i Kraljice svijeta, ti si rođena i živjela si na tom kontinentu. Tvoj sin i naš brat Isus Krist je također rođen na toj zemlji da bi spasio sve ljude. Kršćanstvo u Aziji je pretrpjelo mnoga proganjana kroz stoljeća pa sve do danas. Marijo, moli s nama za Aziju, posebno za mir među narodima na tom kontinentu.