Molitva za sveta duhovna zvanja

Gospodine, ušao si u život svakoga od nas. Ostani s nama. Dotakni nas svojom prisutnošću i liječi naše dubine. Otvori nam oči da jedni druge vidimo onako kako ti gledaš svakoga od nas. Ostani s nama, Gospodine, daj nam srce siromaha, otvoreno i raspoloživo za poslanje koje nam danas povjeravaš u Crkvi i svijetu. Ostani s nama, Gospodine, u svim našim susretima s djecom, mladima, obiteljima i sa svima koji te traže kao svoga Spasitelja i Liječnika. Ostani s nama, Gospodine, da naše zajedništvo bude plodno novim zvanjima. Amen.

+ + +

Dođi, Duše Sveti, pokazuj nam put u budućnost. Ti si iscjeliteljska moć u Crkvi: otvori naše uši, tako da možemo čuti tvoje riječi i razumjeti tvoje upute. Daruj nam ideje i spoznaje, tako da možemo razumjeti ono što od nas želiš da činimo u našem vremenu.

Vodi nas, Duše Sveti, i daj da te spremno slijedimo, pa i onda kada nas vodiš putem koji se razlikuje od naših vlastitih želja i vizija. Otvori nam oči za potrebe našeg vremena, tako da možemo nastaviti djelo koje si ti započeo.

Zaštiti nas od svega što bi nas željelo odvratiti od tvoga puta. Učvrsti nam želju za jedinstvom, pomozi nam da radimo zajedno na izgradnji Tijela Kristova i za nova zvanja. Dođi, Duše Sveti, daruj nam novi život.