MOLITVENI UTORAK

molitvaKarizmatska zajednica “Dobri Pastir” koja već duži niz godina djeluje u našoj župi, ima svoje redovite molitveno-biblijske susrete utorkom u 18 sati u župnoj dvorani na koje su pozvani svi vjernice župe i okolice. Kako bi se bolje predstavili vjernicima i bili “dostupniji”, vidljiviji i pastoralno aktivniji, odlucili su da će svakog zadnjeg utorka u mjesecu (uz redovite utorke u župnoj dvorani) biti molitveni sastanak u župnoj crkvi, nakon mise u 17 sati. Izuzetak je prošli mjesec kada je molitveni susret bio u petak, a idući susret u crkvi će biti u utorak 25. veljače u 17 sati kada je misa i susret iza mise. Svi ste pozvani duhovno se obnoviti, obogatiti i porasti u vjeri, nadi, ljubavi i bratskom zajedništvu.

Neka vam poticaj, da dođete na susret, bude i ovaj tekst koji je napisala voditeljica Zajednice, Dragica Plantak.

Iv  3.16  “Da,Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenoga Sina da ne propadne ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni.”

Koliko stvarno vjeruješ da te Bog voli? Poruka Biblije je vrlo jednostavna: Bog te voli.

Božja ljubav prema tebi je temelj za tvoju vjeru. To je temelj koji Bog mora postaviti u tebe, da bi mogao razumjeti ostalo.

Mi često puta razmišljamo na krivi način! Mislimo da moramo najprije biti dobri da bi nas Bog volio. Ali istina je posve drugačija:moraš najprije dopustiti da te Bog voli i prihvatiti Njegovu ljubav – da bi bio dobar – bolji čovjek.

U Iv 8.1-10 pismoznanci i farizeji spremaju se kamenovati ženu zatečenu u preljubu. I dovode je Isusu da je on osudi (naravno spremaju mu zamku). Ta je žena ležala na tlu sklupčana u svojoj sramoti čekajući osudu. No, što Isus radi? „Ženo,ni ja te ne osuđujem. Idi i od sada više nemoj griješiti. On oprašta! Zašto? Jeli ona to zaslužila? Da li se pokajala? Ne ništa od toga. Zašto oprašta? Jednostavno-jer je Božja ljubav takva-savršena. Ona prašta i palo podiže, iscjeljuje, obnavlja i vraća snagu života.

Isusova ljubav nas čisti i oslobađa. U blizini njegove ljubavi postajemo novi ljudi, obnovljeni. Nije važno što ljudi misle i govore o tebi. Vrijedan si i dragocjen zato što te on voli.  Svako jutro kad se probudiš zahvali Ocu što te toliko puno voli. Zahvali Mu što je poslao Isusa da umre za tebe. Zahvali Ocu što si stvoren tako čudesno. Zahvali…