Nova Godina

 

Na pragu smo Nove godine. Jedva shvaćamo kako je brzo prohujalo vrijeme koje je iza nas, i kako se puno toga dogodilo u proteklom vremenu. Od nekih dana još trpimo, a na neke gledamo s ponosom i radošću. Ujedno nas pritišću naše misli glede budućnosti: što će nam donijeti Nova godina? Puno toga smo planirali u prethodnoj godini, i od puno toga morali smo odustati. Možda će sve biti dobro, nadamo se da ćemo biti zdravi, da nas neće pogoditi nesreća. Moramo živjeti s nesigurnošću, da ne znamo što će biti sutra.

Pred nama je 365 darovanih dana i godina 2018. Mnogi od tih dana već su rezervirani u kalendaru ne samo mome nego i vašemu: poslovni termini, rođendani, možda posebni jubilej, posjet liječniku, sjednice udruge itd. Što će tada stvarno biti, mi to ne znamo. Veliki skeptik Biblije, Propovjednik, kaže to na ovaj način: „Kao što ne znaš koji je put vjetru ni kako postaju kosti u utrobi trudne žene, tako ne znaš ni djela Boga koji sve tvori“ (Prop 11, 5). Dane Nove godine ne treba obilježiti samo s kvačicom, nego ih budno živjeti i oblikovati.

Učinimo nešto iz nama darovanog vremena. Bog zna da nemamo sve u ruci. Zato molimo Božji blagoslov za Novu godinu, da nas Bog zaštiti, da se okrene k nama, da ljudima koji su nam na srcu ide dobro. Molimo za njegovo milosrđe. Naše obitelji i naši prijatelji stvarno mogu biti blagoslov za naš život. I mi sami možemo biti blagoslov za naše obitelji i za naše prijatelje. Učinimo ovu Novu godinu, blagoslovljenom godinom za nas i naše bližnje po tome da je proživimo u Božjoj milosti, da sam Bog mira bude uvijek sa nama.

Novogodišnja želja

Ne želim vam samo zdravlje, nego želim da možete, kako sa zdravljem tako i s bolešću, ophoditi se da raste vaše povjerenje u život, kojega Bog drži u svojim rukama.

Ne želim vam samo sreću, nego da isto tako u sreći kao i u očitoj nesreći možete sačuvati pogled nade koji bi vas htio voditi zrelijem i punijem životu, pa i onda kada vas Bog vodi neravnim putovima.

Ne želim vam samo radost, nego da se vi isto tako u radosti kao i u boli i patnji čvrsto držite onoga, koji nas sve poznaje bolje nego mislimo, i da na ovaj način vaša vjera u Boga bude posvećena.

Neka Vam bude sretna, blagoslovljena, i puna zdravljem i mirom, Nova 2018. godina!