Orguljski koncert našeg orguljaša Tomislava Krobota

Osvrt na koncert

Koncert sa kraljicom instrumenata i kraljem njezinim

U nedjelju 25. rujna 2023. u crkvi sv. Mihaela ark. u Sračincu bili smo počašćeni prekrasnim koncertom na orguljama koji je izveo student Muzičke akademije i naš orguljaš Tomislav Krobot.

Kroz deset glazbenih točaka imali smo prilike čuti vrhunske skladbe francuskih skladatelja i doživjeti što „mogu“ orgulje kad ih zasvira nadasve talentirani orguljaš. Tada vas zaista „glazba ponese“ i tjera da proširite granice svojeg duha sve do susreta s Bogom – izvorom svake ljepote i sklada. Ne možete se oteti dojmu kako ovakva ljepota mora imati svoje vječno utemeljenje, kako – slušajući ovakvu glazbu – zaključujete da mora biti dragoga Boga koji nam daje takve divote. Zaključiti se lako može: Slušam – dakle postojim! Postojim u istini i ljepoti Božjoj.

I onda snaga glazbene izvedbe, sugestivnost melodija i skromnost našeg glazbenog genija Tomislava Krobota potiče me da promislim o tome što ću onda i ja dati ovome svijetu da bude ljepši. Kao da slušam: „Pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!“

Tomislav je već dohvatio zvijezde glazbenih velikana. I njegova se zvijezda polako i sigurno pali na glazbenom nebu. Želimo mu da sjaj njegova talenta i žar njegove ljubavi prema (crkvenoj) glazbi budu primijećeni nadaleko! Bogu na slavu, a ljudima na radost.

A mi ćemo biti ponosni na njega i zahvaljivati Bogu što imamo takvoga dobroga orguljaša.

Krešimir Hublin