Pjevači, ministranti i župni suradnici hodočastili u Krašić, Remete i Zagreb

IMG_0543 Članovi župnih zborova župe sv. Mihaela ark, iz Sračinca, Hrašćice i Svibovca Podravskog, ministranti i župni suradnici, u utorak, 8. 10. 2013. godine hodočastili u Krašić, u rodnu župu bl. Alojzija Stepinca, u kojoj je bio zatočenik komunističke vlasti i gdje je umro 10. 02. 1960. godine. U Krašiću su posjetili spomen sobe bl. Alojzija Stepinca, molili pobožnost križnoga puta, a u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva, o župi i o životu bl. Alojzija Stepinca govorila je č.s. služavka Maloga Isusa.

Iz Krašića se krenulo u zagrebačkoIMG_0553 svetište Majke Božje u Remetama kojim upravljaju karmeličani. U župnoj crkvi ih je dočekao, pozdravio i govorio o povijesti crkve, svetišta i župe p. Ante, župnik remetske župe. Nakon upoznavanja sa povijesti i važnosti svetišta, hodočasnici su izmolili krunicu, obišli oltar sa čudotvornim kipom Blažene Djevice Marije i tako završili posjet remetskom svetištu koje je bilo najdraže hodočasničko svetište bl. Alojzija Stapinca.

Nakon posjeta Remetama, hodočasnici su stigli u zagrebačku katedralu i odmah su otišli na grob bl. Alojzija Stepinca, a u 18 sati na svečanom Euharistijskom slavlju koje je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak o spomendanu smrti službenice Božje Marice Stanković, za koju se vodi postupak za proglašenje blaženom, župni su pjevači prevodili pjevanje na misi na koru katedrale, a ministranti su ministrirali na  glavnom oltaru. Nakon misnog slavlja, veseli su se hodočasnici uputili svojim domovima, radosni i duhovno ispunjeni nakon posjetu važnim hodočasničkim mjestima Hrvatskog naroda.

IMG_0561