PROSLAVLJEN ŽUPNI BLAGDAN SV. MIHAELA ARK.

IMG_6425xŽupa sv. Mihaela ark. u Sračincu, proslavila je u utorak 29. 09. 2015. svoga nebeskog zaštitnika svečanim Euharistijskim slavljem koje je predvodio bjelovarko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak sa svećenicima iz dekanata i okolice.
Župnom blagdanu, prethodila je trodnevnica koju je, u Godini posvećenog života, vodila s. Bisreka Jagunić, školska sestra franjevka Krista Kralja sa župnom molitvenom zajednicom „Dobri Pastir“. Tema duhovne obnove je bila: „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju!“ Iv 10, 10b
Mnoštvo vjernika je kroz tri dana dolazilo na duhovnu obnovu i na sakrament svete ispovijedi.
Prije samog Miholja, župu su pohodili i mnogi gosti iz svjetovne vlasti, koji su obišli i crkvene objekte u župi pod vodstvom župnika Siniše Dudašeka.
Najsvečanije je bilo u na sam dan sv. Mihaela ark, kada su mise bile u 8, 11 i 18 sati. Na svečanom Euharistijskom slavlju u 11 sati, biskup Huzjak je u živoj propovijedi pozvao vjernike na promišljanje o vlastitom životu i koje su nam stvari u životu najvažnije, jer ništa od svega stečenog materijalnog dobra nećemo ponijeti sa sobom pred Boga, zato trebamo uvijek birati one vrijednosti koje u sebi nose život: obitelj, djecu, istinitost i pomoć najpotrebnijim. Biskup je istaknuo kako ništa u našem životu ne smije zamijeniti Boga, jer:“Tko je kao Bog?“ Nitko! To nam svima poručuje sv. MIhael ark kojeg uvijek trebamo moliti za pomoć i zaštitu. Rekao je na kraju biskup. Na kraju svete mise sve je pozdravio i svima zahvalio župnik vlč. Siniša Dudašek.
Proslava blagdana sv. Mihaela ark u župi Sračinec završila je večernjom misom u 18 sati koju je predvodio vlč. Leonardo Šardi uz koncelebraciju vlč. Igora Radašića, a uz pjevanje župnog zbora, slavlje je obogatila svojim pjevanjem varaždinska mezzasopranistica Sofija Cingula.
IMG_6493xDSC08539IMG_6442xIMG_6486xDSC08541

IMG_4520x