SVI SVETI

Nebo i svetost nije nešto nedostižno. Svaki ga čovjek može postići. Put do Neba vodi po ovoj zemlji, ali je potrebna svakodnevna strpljivost, hrabrost, odlučnost i ustrajnost u dobrim djelima. Da je Nebo stvarno moguće osvojiti, danas nam pokazuje viđenje svetog Ivana apostola i evanđeliste koje je opisao u svojoj knjizi “Otkrivenje”. Vidio je veliko mnoštvo koje nitko ne bi mogao izbrojiti iz svih naroda, puka i jezika. Mnogi su dakle došli u Nebo, zašto ne bi mogli i mi?svi_sveti

Za Nebo ili Raj se ne traži nikakvo posebno znanje, ne traži se imanje, ne traži se neko posebno mjesto na zemlji. Svaki čovjek – nije važno što zna i što ima, ni gdje živi, niti od čega živi, ni s kim živi, ako hoće može doći u Nebo, vječni život, vječnu radost. Teško je čovjeku ići samom. Može zalutati, može pasti, može malaksati, ako ima želju doći u Nebo, može sigurno i uspjeti. Treba gledati one koji su već taj put prešli i u Nebo stigli. Oni su naši vođe i pomagači na putu u Nebo. Danas upiremo u njih svoj pogled, promatramo ih duhovnim očima i možemo s pravom reći: “Ako su mogli oni, mogu i ja. ” Dok ih gledamo u nama raste želja da ih nasljedujemo. Raste u nama i hrabrost da ustrajemo makar nam teškoće izgledaju nepremostive.

Svaki pravi vjernik svoje srce okreče prema Nebu i skuplja hrabrost, odlučnost s čvrstom nakanom da onamo stigne.

Ali, kroz mnoge nam je nevolje proći. Isus nas je gledao u onom mnoštvu kad je proglašavao osam blaženstava.

1. Blago siromasima duhom.

2. Blago žalosnima.

3. Blago krotkima.

4. Blago gladnima i žednima pravednosti.

5. Blago milosrdnima.

6. Blago onima čistog srca.

7. Blago mirotvorcima i

8. Blago progonjenima i zbog Isusa pogrđivani, osramoćeni.

To nam je Isus pokazao. To je naš kršćanski put u Nebo. Možemo se pridružiti onima što idu u bijelim haljinama za Jaganjcem s palmama u rukama. Oni nam danas dovikuju: “Pokazali smo vam da možemo, možete i vi! Dođite! “.