VELIKO SRCE ŽUPLJANA SRAČINCA, HRAŠĆICE I SVIBOVCA PODRAVSKOG

Tijekom cijelog korizmenog vremena, župljani župe Sračinec su u crkvama sakupljali hranu, dječje igračke i slatkiše za socijalno ugrožene obitelji naše župe, kao i za dječje domove sa posebnim potrebama u Stančićima i Ludbregu te za invalide koji su u državnoj skrbi u Varaždinu. Od srca zahvaljujem svima koji su pomogli donirajući hranu, slatkiše ili dječje igračke i na taj način učinili brojnim ljudima sretniji Uskrs.

PAKETI HRANE ZA SOCIJALNO UGROŽENE OBITELJI

Zahvaljujući velikom srcu župljana Sračinca, Hrašćice i Svibovca Podravskog, sakupilo se dovoljno hrane koja se podijelila svim obiteljima koje su to zatražile. Do sada se za Uskrs podijelilo 21 paket hrane, a sve socijalno ugrožene obitelji mogu slobodno doći u župni ured i dobiti svoj paket osnovnih živežnih namirnica.

DOM ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA U STANČIĆIMA

Najveći dio igračaka i slatkiša otišao je u Dom za djecu koji brine o najtežim slučajevima psihičke i tjelesne retardacije kao i za svu ostalu djecu i odrasle sa posebnim potrebama. Dolazak u dom je kod štićenika doma izazvao pravu bujicu oduševljenja.

DSC07445DSC07443

 

 

 

 

 

 

UDRUGA „LUDBREŠKO SUNCE“

Udruga “Sunce” Ludbreg, je udruga za osobe s mentalnom retardacijom, osnovana je 1996. godine kao roditeljska Udruga s osnovnim ciljem podizanja kvalitete življenja osoba s poteškoćama u razvoju te pomoć njihovim obiteljima. U župi su se na Cvjetnicu prodavale pisanice koja su izradila djeca iz Doma. Sakupilo se 1.320,oo kn, novac se je zajedno sa slatkišima i igračkama predao gospođi Ruži Zlatar, koja se zahvaljuje svima koji su im pomogli.

DSC07420

DSC07418

 

 

 

 

 

 

 

OSOBE SA TEŠKIM INVALIDITETOM VARAŽDINA

U sklopu staračkog doma u Zavojnoj ulici u Varaždinu, smještena je grupa invalida o kojima brine država, a koji su nesposobni za rad. Mjesečno primaju samo 80 – 100 kn pomoći i žive u teškoj materijalnoj situaciji  zbog neimaštine. Njima je također poslan poveći paket kako bi i njima Uskrs bio što radosniji znajući da netko misli na njih i pomaže im. 

BISKUPIJSKI CARITAS

Ostalo je još nešto igračaka koje ćemo nakon Uskrsa pokloniti biskupijskom Caritasu koji će ih podijeliti djeci obitelji koji dolaze u Caritas biskupije po osnovne životne namirnice. 

 DSC07428

DSC07430