ZLATNA HARFA U SLIKAMA I RIJEČIMA

DSC07485Župa sv. Mihaela ark Sračinec, bila je u subotu 10. 05. 2014. domaćin festivala Zlatna harfa. Festival se održao pod motom „Moliti s Marijom!“, a na festivalu se sakupilo oko 400 djece. Festival je organizirao Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije i župe Sračinec.

Na festivalu je nastupilo 11 dječjih zborova iz svih krajeva Varaždinske biskupije.

Nastupili su:

 1. dječji zbor „Mihael“ župe Sračinec
 2. djeca iz vrtića „Bambi“ iz Sračinca
 3. dječji zbor župe sv. Nikole biskupa iz Čakovca
 4. dječji zbor župe sv. Jelene iz Šenkovca
 5. dječji zbor „Božji ljiljani“ iz Ljubešćice
 6. dječji zbor  „Lahori“ iz župe Sveti Ilija
 7. dječji zbor „Sveti Marko“ župe Selnica
 8. dječji zbor župne udruge „Zvon“ Mala Subotica
 9. dječji zbor „Isusovi prijatelji“ iz Podravskih Sesveta
 10. dječji zbor „Marijina djeca“ iz župe Svete Marije
 11. dječji zbor „Križići“ iz župe Kotoribe

Svi sudionici su započeli program u 8.30 sati, kada ih je sve pozdravio domaćin, žpk Siniša Dudašek, a zatim je uslijedila zajednička proba.

Sveta misa je počela u 9 sati, a misu je vodio i propovijedao vlč. Siniša Dudašek, koji je poručio mladima da budu Božji facebook na ovome svijetu, da budu Božji prijatelji po uzoru na BD Mariju koja osluškuje sve naše molitve i zagovara nas pred svojim sinom Isusom Kristom. Mladi su pozvani da uvijek odražavaju sliku dobroga Boga gdje god bili i da tako budu Božji facebook, a u tome neka ih zagovara BD Marija.

Nakon svete mise, svi sudionici su se kod crkve počastili kolačima i sokovima koje su pripremile župljanke Sračinca.

Nakon kratke stanke, u crkvi je festival otvorio i sve sudionike pozdravio mo Anđelko Igrec, nakon čega su se pjesmama predstavili svi sudionici festivala. Kroz festival je vodila Maja Hudoletnjak koja je predstavila svaki zbor i župu iz koje dolazi.

Nakon što su svi sudionici izveli svoje pjesme, svi su se uputili u OŠ Sračinec, praćeni župnim animatorima, gdje je za sve bio organiziran ručak.

Nakon ručka svi su se podijelili u manje skupine koje su vodili animatori župe Sračinec koji su  mlade pjevače po učionicama naučili igrati novu igru „Pilgrimpoly“, koju je predvodili č.s. Damjana Bararić, uršulinka. Igra se bazirala na upoznavanju otajstava molitve krunice i na kvizu vjerskog znanja.

 Nakon igre po skupinama, svi su se sudionici sakupili u sportskoj dvorani gdje su animatori pripremili pantomimu svih otajstava krunice pod vodstvom vjeroučiteljice Vlatke Ivek. Kada su animatori pantomimom odglumili koje otajstvo, tada je bio izvučen jedan zbor koji je morao pogoditi o kojem se otajstvu krunice radi. Igra pantomime je sa oduševljenjem prihvaćena od strane sudionika, a animatori zaradili veliki pljesak.

Na kraju susreta, mo Anđelko Igrec i vlč Siniša Dudašek su svim voditeljima zborova uručili zahvalnice i prigodni dar sa najavom idućeg festivala koji će se održati u Međimurju.

Molitvom „Kraljice neba“, porukom mo Anđelka Igreca djeci da budu uvijek prignuti u djelotvornoj ljubavi prema svima, i blagoslovom vlč. Dudašeka, festival Zlatna harfa 2014. u Sračincu je završio.

Evo sam dio atmosfere i neke od zborova koji su nasupili u slikama (slike svih zborova i događanja pogledajte na stranici varaždinske biskupije, www.biskupija-varazdinska.hr):

DSC07453DSC07475DSC07478DSC07479DSC07489DSC07492DSC07511DSC07518 DSC07521DSC07530DSC07466