MISIJSKA ZAJEDNICA ŽUPE SRAČINEC

misijeU proteklih nekoliko godina, u župi postoji Misijska zajednica koja je navećim djelom bila sastavljena od odraslih vjernika, koji su molitvom i godišnjim novčanim prilozima pomagali misionare koji bi svake godine dolazili u našu župu i predstavili svoj misijski rad u dalekim zemljama svijeta.

Na poticaj Misijskog ureda Varaždinske biskupije, u župi je nanovo pokrenuta Misijska zajednica župe u koju je pristupilo 20-ak djece i mladih. Voditeljica Misijske zajednice je uz župnika, Darinka Kovačić. Odlučeno je da se svakog petka prije mise moli krunica za misionare, a svaki DRUGI PETAK U MJESECU će članovi Misijske zajednice u crkvi prije mise, u 16.30 sati moliti misijsku krunicu, a nakon mise će biti sastanak malih i velikih misonara naše župe, koji će kroz molitvu, kateheze i praktični rad ( izradom  cekera, čestitki i pisanica) pomagati naše misonare koje podupiremo.

Svi koji su zainteresirani da se priključe Misijskoj zajednici naše župe, osobito djeca i mladi, neka dođu na molitvu krunice u 16.30 sati, misu u 17 sati i susret iza mise u župnoj dvorani, koji će biti u PETAK, 14. VELJAČE 2014. Radosno vas očekujemo.