ŽUPNI DJEČJI ZBOR NA FESTIVALU “ZLATNA HARFA”

Harfa_2015_6-SracinecViše od 400 djece i mladih iz 12 dječjih zborova iz svih krajeva Varaždinske biskupije okupilo se na godišnjem duhovno-glazbenom susretu kojeg već tradicionalno priređuje biskupijski Ured za crkvenu glazbu kojeg vodi mo. Anđelko Igrec. Izvrstan domaćin 16. Zlatne harfe, kojoj je ove godine tematsko geslo bilo “Radujte se!”, bio je dječji zbor župe Šenkovec.

Program je počeo jutarnjom svetom misom koju je predvodio domaći župnik i dekan Čakovečkog dekanata preč. Vladimir Kolarić u zajedništvu s više svećenika. Kao izaslanik varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, rektor varaždinske katedrale mons. Blaž Horvat zahvalio je svim organizatorima, domaćinima i sudionicima kazavši kako je svaki mladi pjevač istinska i divna zlatna harfa koja svim srcem i dušom pokazuje raskoš i ljepotu glasovnog talenta kojeg joj je sam Bog podario kako bi duhovna pjesma uistinu bila dvostruka molitva u svojoj svetosti i dostojanstvu.

Nakon okrjepe susret je nastavljen radionicama u osnovnoj školi gdje su svi sudionici podijeljeni po uzrastima u tri skupine u kojima su s učiteljicama uvježbali nove skladbe koje su izveli na nastupu po povratku u crkvu. Pjevači vrtićkog uzrasta te prvog i drugog razreda s učiteljicom Ladislavom Horvat Šestak uvježbali su pjesmu “On drži cijeli svijet na dlanu svom”, skladbu “Djeluj kroz mene” uvježbali su treći, četvrti i peti razredi s učiteljicom Ivanom Štefić Pavlic, dok je najstarije pjevače za nastup njihova mega-zbora pripremila Martina Pongrac.

Na kraju susreta zahvaljeno je svima koji su pomogli organizaciju i ostvarenje festivala, a mo. Igrec i župnik Kolarić uručili su zborovima sudionicima prigodne zahvalnice.