Dječji zbor

Većina naših župljana zasigurno ne zna zašto je srijedom sveta Misa u našoj crkvi na neki način posebna. No, to znaju naše bake, koje gotovo svakodnevno sudjeluju u slavlju svete Mise. Naime, srijeda je dan našeg malog dječjeg župnog zbora kojeg smo, po našem zaštitniku, nazvali imenom Dječji zbor Mihael”. Probe zbora održavaju se svake srijede, a taj dan također sudjelujemo u euharistijskom slavlju i svojom pjesmom činimo slavlje svete Mise nekako radosnijim, življim i svečanijim.

Naš mali zbor sastoji se od djevojčica i dječaka osnovne škole, a Jana i Mia tek su polaznice dječjeg vrtića, još ne znaju čitati, ali rado dolaze na naše probe i zajedno s ostalima veselo i lijepo pjevaju. Naravno, među članovima našeg zbora ima onih koji su itekako talentirani za pjevanje, a ima i onih koji moraju mnogo truda i napora uložiti da njihovo pjevanje bude što ljepše i točnije. Međutim, dragom Isusu sigurno uopće nije važno da li je svaka nota najbolje izvedena, da li je svaka pjesma bila vrhunski otpjevana. Isusu je sigurno najvažnije da naše srce pjeva i kliče: “Aleluja!”, “Hosana!”, “Blagoslovljen!”.

Prvotni zadatak malog dječjeg zbora, kao uostalom i svih crkvenih zborova, jest predvoditi pjevanje kod svete Mise, osobito nedjeljne. Osim toga, često sudjelujemo na susretima dječjih zborova Varaždinske biskupije. Tako smo od samog početka gotovo redovito sujelovali na “Zlatnoj harfi”, najprije u varaždinskoj katedrali, a zatim u Čakovcu, crkvi Dobrog pastira u Varaždinu te župi sv. Ilija. Nadamo se da će tako biti i u buduće. Podrška i molitva naših roditelja kao i svih župljana uvijek  nam je važna i dragocjena, a dobrodošli su i novi članovi.

Vlatka Ivek, voditeljica