“BENEDIKTOVO 2015.”

IMG_8438U nedjelju, 12. srpnja 2105. u Svibovcu Podravskom, filijali župe Sračinec, svečano je proslavljen blagdan sv. Benedikta opata.
Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je biskup Josip Mrzljak uz prisustvo domaćeg župnika Siniše Dudašeka, te vlč. Igora Radašića, vlč. Stjepana Voriha i vlč. Marija Kopjara.
Na svetoj misi prisustvovalo je cijelo Općinsko poglavarstvo, zamjenik ministra gospodarstva gosp. Alen Leverić, DVD Svibovec Podravski sa DVD-ima iz okolnih mjesta, te KUD Benedikt iz Svibovca Podravskog koji su došli u narodnim nošnjama. IMG_8443
Biskup je u propovijedi posebno istaknuo kako svi zajedno trebamo graditi zajedništvo na temelju kršćanskih korijena, po primjeru sv. Benedikta i da na te korijene ni mi, a ni Europa nikada ne smije zaboraviti. Da smo svi mi pozvani i poslani, poput apostola, svaki na svoj način nasljedovati primjer Isusa Krista, kojega je sv. Benedikt najbolje nasljedovao svojim naukom: „moli i radi“.
Na kraju svete mise župnik Dudašek se je svima zahvalio i osvrnuo se na radove koji su učinjeni na kapeli sv. Benedikta koja je dobila novu fasadu, te nove prozore i vrata. Na kraju mise, biskup je blagoslovio učinjene radove.
Nakon mise, u svečanoj procesiji, iz kapele, svi su krenuli prema nadograđenom i obnovljenom vatrogasnom domu, kojega je biskup također blagoslovio istaknuvši, kako u svakom mjestu trebaju uvijek biti dva doma, da se ostavi Benediktovo pravilo „moli i radi“, a to je crkva, dom molitve i Dom; bilo vatrogasni, društveni, općinski, u kojemu će se raditi.

IMG_8453IMG_8487IMG_8580IMG_8630