BOŽJA RIJEČ

BozjaRijecRiječ Gospodnja daje nadu svim beznadnima. Obećava promjenu i obnovu ne samo u materijalnom smislu, nego još više u moralnom.

Božja riječ ne samo da podiže i daje nadu siromasima, nego ona progovara i onim bogatima i svima onima koji su krivi da još ima siromaha. Riječ Božja progovara ne samo potlačenima, nego i tlačiteljima, ne samo porobljenim, nego i njihovim porobljivačima, ne samo onima kojima su uz bescjenje oteli imovinu, nego i otimačima. Nije dosta dati čovjeku koricu kruha. Svaki čovjek ima pravo na slobodu, ima pravo na ljudsko dostojanstvo, ima pravo na rad, ima pravo na izbor bračnog druga, ima pravo na bračno stanje. Svaki čovjek ima pravo glasa u uređenju društva. Božja riječ – riječ Svetoga Pisma–riječ Božjega zakona mora dati moralnu snagu svim čovjekovim nastojanjima. Božja riječ mora postati hrana ljudskom duhu, duši, intelektu. Ne živi čovjek samo od kruha nego živi od svake riječi Božje koja izlazi iz Božjih usta. Mi se vjernici okupljamo često oko stola gdje se trga i lomi kruh Božje riječi. Čitamo i slušamo što nam Bog govori. Otvaramo knjigu Svetoga Pisma i u njoj tražimo odgovore na mnoge naše nejasnoće, na mnoge naše ljudske probleme. Tu na stolu Božje riječi hranimo svoj duh zdravim mislima, zdravim željama, zdravim odlukama. Tu u toj knjizi i u tim riječima nalazimo svoj ispravan put i snagu da ga slijedimo. Mi se okupljamo i oko stola Tijela i Krvi Kristove, oko svete Pričesti koja je pravo jelo za naše duše.“Uzmite i jedite, uzmite i pijte.“ – govori Gospodin: „Ovo je Tijelo moje, ovo je Krv moja.“ – za hranu našim dušama. Po svetoj Pričesti mi postajemo sve više Krist, Sin Božji – dijete Božje.

Zato danas molimo: Pošalji nam svoju riječ, govori našem srcu i obnovi ga. Nahrani nas svojim tijelom u Svetoj pričesti i daj nam Gospodine da odemo odavde od ovog tvog stola riječi i od stola Tijela i Krvi tvoje obnovljeni i preporođeni tvojim Duhom.