SUSRET BRAČNIH PAROVA

DSC08648U nedjelju 22. 05. 2016. godinu u župi Sračinec održan je susret bračnih parova koji su došli iz raznih zajednica bračnih parova Varaždinske biskupije ali i iz ostalih biskupija. Susret je to parova koji su prošli originalni bračni vikend u Ludbregu. Na susretu se okupilo 20-ak bračnih parova koji su pristigli iz: Varaždina, Kutine, Koprivnice, Domašinca, Čakovac, Vidovca, Turčina i Sračinca, koji su ujedno bili i domaćini susreta.

Susret je započeo svetom misom u 16 sati koju je prevodio preč. Josip Koprek, koji je u propovijedi naglasio kako svaka bračna zajednica mora biti preslika zajednice ljubavi koju imamo u osobama Presvetoga Trojstva i kako bračna zajednica ima odgovornu ulogu da tu ljubav konkretno svjedoči u svojem životu i tako je prenosi djeci i svim ljudima koji po primjeru takve ljubavi onda mogu shvatiti i vjerom prihvatiti tajnu Trojedinoga Boga.

Na kraju mise, sve je pozdravio i domaćin susreta, župnik vlč. Siniša Dudašek, koji je svima okupljenima progovorio o povijesti mjesta i župe Sračinec.

Nakon mise, svi su se nastavili družiti uz večeru i ples koji je za njih organiziran u filijali župe Sračinec u Svibovcu Podravskom.